google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Paraguay Çayı Nedir? Paraguay Çayı Neye Denir?

Paraguay Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Paraguay Çayı Nedir? ”Efsane Maradona Çayı”

Paraguay Çayı Nedir? ''Efsane Maradona Çayı''

Özellikle futbol dünyası içerisinde nesilden nesil’e aktarılan bir şifa kaynağı olan ”Paraguay Çayı” A, C, E, B vitaminlerine ve aynı zamanda 15 farklı aminoasit’e sahip bir çay! 
Aslında siz bu efsane içeceği ”Mate” ya da ”Yerba Mate” ile daha sık duyuyorsunuz. Uyarıcı özelliği olan çay; hafif buruk tadı, sayısısz faydası ve özel içim ritüelinden dolayı diğer çaylardan ayrışıyor. Avrupalılar ona ‘Yerlilerin Yeşil altını‘ diyorlar. Bu kadar faydalı etkisiyle gerçekten de altından farksız. Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Güney Brezilyada sık sık tüketiliyor. Aynı zamanda da ihracatı yapılıyor. Durum böyle olunca ünlü futbol yıldızları da bu çaya kayıtsız kalmamış.  Hatta; Uruguay’ın, Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası’na 150 kilo Paraguay Çayı ile gitmesi o dönem büyük dikkat çekmiş ve turnuvada elde ettikleri üçüncülüğün sebebi olarak gösterilmiş. Çayın büyük tutkunlarından ilk isimler efsane futbolcular; Maradona ve taçsız kral olarak tanıdığımız Pele. Belki de kolay kolay tükenmeyen enerjilerini mate çayına borçlulardır?
Onları izleyen günümüz efsanelerinden Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar, Diego Lugano, Edinson Cavani ,Muslera ve Agüero da bu içeceğin fanlarından.

Peki, Paraguay çayının faydaları neler?
İçinde 196 etken madde varmış, antioksidan görevi de gören çay, kanser hücrelerini yavaşlattığı, kanı temizlediği, kalbi rahatlattığı için sık sık tercih ediliyor. Aynı zamanda zihni açıyor, zayıflamaya ve form tutmaya yardımcı oluyor, yorgunluğu gideriyor ve stresi azaltıyor. Üzerine bir de motivasyonu artırdığı ve uykusuzluk etkilerini geçirdiğini söylersem bu ortak içeceğin neden bu kadar favori olduğunu anlarsınız:) Zamanında Ernesto Che Guevarade ‘nın da astıma karşı bu çayı tükettiği söylentiler arasında. Yerba mate ya da sık kullanılan ismi ile mate çayı hakkında sayısız araştırma var. Siz de daha fazlasını araştırarak bulabilirsiniz.

Nasıl hazırlanıyor ve içiliyor?
Demlik olarak doğal kurutulmuş su kabağı ya da meyve kuruları kullanılıyor, demleme işleminden önce kabı sıcak su ile çalkalayıp ısıtmak gerekiyor, bitki, kabın içine konularak üzerine kaynar su ilave ediliyor,bir kaç dakika demlenmeye bırakılarak içilebilir hale geliyor. Çayı bombilla denen çubuklarla içiyorlar, bu kamış, bitkinin posasının ağıza gelmesini engelliyor. Yine bombilla’da kullanılmadan önce kaynar su ile çalkalanıyor. Genelde sade olarak tüketilse de içine süt, şeker ya da limon ekleyenler de var.
Ülkemizde de çayı güvendiğiniz aktarlardan bulup, doktorunuzun izni ile ve abartmadan tüketebilirsiniz:)

Paraguay Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder