google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Chai Masala Nedir? Chai Masala Neye Denir? Chai Masala Nasıl Yapılır?

Chai Masala Almak İçin Tıklayınız...

Chai Masala Nasıl Yapılır?


Bazı çayların kokusu ve tadı o kadar özel ve karakteristiktir ki, masada o duruyorsa, ne yazık ki başka çayların hiç bir şansı yoktur. İşte iddialı çaylardan birisi ”Chai Masala”Özellikle Hindistan’da çok sık tüketilen bir çay olan Chai Masala; hem içindeki faydalı baharatlardan hem de harika kokusundan dolayı özellikle kış aylarında keyifle içebileceğiniz çayların başında geliyor. Hindistan’da çok popüler olan bu çayı, kahveden daha sık ve neredeyse günün her öğününde tüketiyorlar diyebiliriz. Bu besleyici çayı evde hazırlamak da oldukça kolay. Siz hazırlayacağınız miktara ve beğeninize göre baharatları az ya da çok kullanabilirsiniz.
Genelde seylan ya da assam çayı kullanılıyor harman için. Siz kendi damak tadınıza göre bir siyah çay seçebilirsiniz. iri yapraklı olursa daha güzel olur. masala içerisinde kullanılan baharatlar ise şöyle;
Kakule
Tarçın (çubuk) 
Karanfil
Zencefil
tane karabiber
isteğe bağlı olarak yıldız anason, safran ya da rezene‘de ekleyebilirsiniz.
Bu baharatlardan sevdiklerinizi, yoğunluğunu dilediğinizce ayarlayarak havanda ezmeli ve mümkün olduğunca ufak parçalar haline getirmelisiniz. Sonrasında hazırladığınız karışımı yaklaşık 4 dakika kadar ısıtıp, kaynadığında  içine isteğinize bağlı olarak şeker ya da bal ve süt ilave ederek 2-3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alıp 1-2 dakika soğumaya ve demlenmeye bırakıp, süzerek içebilirsiniz.
Dilerseniz kaynatma işlemi yapmadan hazırladığınız karışımı sıcak süte ilave ederek de içebilir,

Chai Masala Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder