google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Irish Malt Tea nedir? Irish Malt Tea Neye Denir?

Irish Malt Tea Almak İçin Tıklayınız...

Irish Malt Tea: Efsane Karışım, Özel Aroma!

Irish Malt Tea: Efsane Karışım, Özel Aroma!

Çay bu! Sürprizlerle, yenilikler, müthiş lezzetlerle dolu. İşte karşınızda pek bir özel lezzet ”Irısh Malt Tea”
Kahve değil sadece gurme lezzetlerle taçlanan, işte bulup bulabileceğiniz en özel lezzetlerden birisi. Viski aromalı çay!
Nasıl yani?
Merak etmeyin içinde alkol yok, fakat İrlanda’nın özel malt viski aroması ile harmanlandığı için ismi bu şekilde. (ya acaba az da olsa biraz alkol var mıdır içinde diye epey sorup soruşturdum, içiniz rahat olsun)
Irish Malt çay harmanı içinde kullanılan siyah çayın cinsi; Assam. Yani daha siyah, daha karakteristik, alt notalarında hafif meyvemsi ve ekşilik olan özel bir siyah çay. Siyah çay haricinde karışımda sadece; kakao çekirdekleri ve malt viski aroması var. Ortaya çıkan lezzet ise; bence harika.
İşte ben ”kokusunda buram buram davet var” diye buna derim:) İlk içtiğimde tadını Eti Pufa benzetmiştim. (çok mu avam oldu :) Fakat öyle güzel, yumuşak bir içimi ve tadı var ki; ilk deneyişimde favorim oldu bile!
Özellikle ikindi molalarında biraz daha yumuşak ve tatlı bir lezzet arıyorsanız, işte tam sizlik bir çay. İçindeki kakao çekirdeklerinin ve assam çayının dokusu kahveyi de çağırıştırıyor. Sanki hafif kavrulmuş, tatlı bir kahve içiyor gibi de hissedebilirsiniz. Peki, nerede deneyebilirsiniz bu lezzeti?

Karaköy Dem cafe’de 33 numaralı çay; bizzat kendileri olur. ”Yok ben biraz alayım, evde tadını çıkara çıkara deneyeyim” derseniz şimdiye kadar içtiklerim arasında en iyisi olan Ronnefeldt marka çayı öneririm.

Bağdat caddesinde açtıkları şube sanırım kapandı. Fakat internet üzerinden satın alınabilir. Aslen Alman markası olan çayı, yurt dışına gidiyorsanız bulabilir, Nişantaşı ve civar noktalarda ve bazı cafelerde de deneyebilirsiniz. Sanırım marka, ülkemizde beklediği ilgili kitleyi bulamadı ve ufaktan çekildi. Bunun dışında gurme çay satışı yapan noktalarda ve çay evlerinde de bulma şansınız çok yüksek.
Siz yeter ki aklınızın bir köşesine ”Irısh Malt Tea denenecek” diye not edin. İnanın pişman olmayacaksınız:)
Bu arada konu konuyu açacak ama; son bir dipnot vereyim; Uzmanlar Viski’yi aroması kaybolmadan en iyi şekilde ince belli bardakta içilebileceğinde hemfikir olmuşlar, hatta özel viski bardağı diye de bizim atadan dededen kalma ince bellilerimiz yüksek fiyatlara satılmaya başlamış.

Irish Malt Tea Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder