google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Çilekli Soğuk Hibiskus Çayı Nasıl Yapılır?

Hibiskus Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Çilekli Soğuk Hibiskus Çayı





Kendine has tarzı, renkli sunumları ve uygulaması keyifli tarifleri ile takip listenize yazmanız gereken isimlerden papatya prenses! İsmi gibi naif ve zevkli olan blog yazarı arkadaşım harika bir  soğuk çay tarifi hazırlamış! Fazla söze ne hâcet? İşte malzemeleri, işte tarifi…Hibiskus özellikle Arap kökenli medeniyetler arasında oldukça popüler. Harareti dindirmesi ve susama hissini yavaşlatması sebebi ile yüzyıllardır kervanlarda içilmekte, şifa niyetine içindeki c vitamini her kış kaynatılarak kullanılmakta. İsterseniz şuradan Hibiskus yazımı da okuyabilirsiniz.
Yeni tarifler ve yeni karışımlar yaparak hayatımızı sağlıklı ve çaylı şekilde renklendirebiliriz. Bana kalırsa bu tarif hemen yapılmalık,her yaz çıkacak üzere saklanmalık:)

Malzemeler:
3 tepeleme yemek kaşığı hibisküs 1.5 su bardağı ufak boy çilek 1 su bardağı toz şeker veya bal 1/2 kabuk tarçın 1 tane limon 2 litre su
Yapılışı: Tencereye veya çaydanlığına hibisküs, çilek ve 1 litre su alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kabuk tarçını da atın ve 2-3 dakika kaynatmaya devam edin. Ocağın altını kapayın ve bal veya toz şeker hangisini kullanacaksanız ilave edip, eriyene kadar karıştırın. Çay ılındıktan sonra süzün. Süzdüğünüz çayı bir sürahiye alın, içine 1 limonu dilimleyerek atın ve kalan 1 litre suyu ilave edin. Buzdolabında soğuttuktan sonra bol buzla servis yapın.
Papatya Prenses Der ki; Ben hem buz, hem de dondurucudaki donmuş çileklerden ilave ettim. Donmuş çileğiniz yoksa çilekleri buzluğa atıp, çayınız soğuyana kadar dondurabilirsiniz.
Afiyetler o’la!

Hibiskus Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder