google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Azer Çay Nedir? Azer Çay Neye Denir?

Azer Çay Almak İçin Tıklayınız...

Azerbaycan’ın Şahanesi: ”Azer Çay”

Azerbaycan'ın Şahanesi: ''Azer Çay''

Çocukluğumdan beri Azeriler bana hep çok cana yakın çok sempatik gelmiştir. Dilimize olan yakınlıkları, kulakların pasını silen şarkıları, sevimli lehçeleri ve dost tavırlarıyla sevilmeyecek insanlar değiller doğrusu. Fakat bir de çayları var ki, bir seviyorsam iki severim Azer Çayın hatrına…
Ermenistan, Gürcistan, Irak, Rusya,İran ve Türkmenistan; Azer çayın ihraç edildiği ülkelerden bazıları. Bu ülkelerde de çayı tadabileceğiniz gibi en güzeli yolu Azerbaycan’a düşen birisinden istemek.
”İnanın pişman olmayacaksınız”
Azer çayın sloganı ”Bizim Çay” hedef  kitlesi ise kendi anlatımlarıyla; ”esas olarak geleneksel Azerbaycan çayını tüketmek isteyen, aynı zamanda bu çayı hiçbir marka ile değiştirmek istemeyen yerli ve bizim olan çaya bağlı insanlar” anlayacağınız bu konuda çok iddialılar. Ben markanın 2 farklı çayını denedim. Bir tanesi klasik Buket dökme çayı. Önce ufak bir paket satın almıştım. Tadını çok beğenince eve paket paket stok yaptım:) Bergamot kokusu paketi açar açmaz sarıyor her yanı. Fakat tadı asla buruk değil. Aradığımız tavşan kanı, demi, tadı yerinde bir çay bu. Denediğim bir diğer çayları ise; daha çok hediyelik olarak satılan içinde farklı çiçek ve baharatların olduğu siyah çaylarıydı. Uzun süre açmaya kıyamadım:)
Doğrusu ikisi de birbirinden harika. Değil içmek, sadece koklayarak bile mutlu olabilir insan. Yanında olmazsa olmaz kıtlama şeker de vardı elbette. Bölgede özellikle kıtlama şeker kullanımı çok yaygın. Bunun yanı sıra çaylarının yanında Rusya’da da olduğu gibi reçel tüketiyorlar. Değişik tatlardaki reçeller siyah çayla buluşunca ortaya başka başka aromalar çıkıyor.
2005 ve 2007 yıllarında 3. ve 5. Dünya Çay ve Kahve Festivali’nde Azerçay kara, kokulu çaylar arasında Altın madalyaya ve ödüllere sahip olmuş. Aynı zamanda Azerçay ürünü dünya standartlarına uygun olma ve yüksek kalite seviyesine, aynı zamanda sağlık ve güvenlik kriterlerine göre ISO 9001:2000 ve NACCP sertifikalarını almış. Her anlamda tek kelime söylemek bile yersiz bu çay için. Başta da dediğim gibi Azerbaycan’ın yüz akı gerçekten:)
Görürseniz hiç kaçırmadan deneyiniz.
Pek yakında Azerbaycan Çay Kültürünü Yazıyor olacağım, takipte kalınız efendim:)

Azer Çay Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder