google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Biberiye Çayı


Biberiye Çayı Almak İçin Tıklayınız...
Biberiye Çayı

Yaz ayları yaklaştıkça okuyuculardan gelen soruların %90’ını “hangi bitki çayı zayıflatır” ve türevleri oluşturmaya başladı. Bu gayet normal çünkü ülkemizde bazı bitki çayları “mucizevi zayıflama formülü” olarak lanse ediliyor ve büyük bir kesim bu form çaylarını bu beklentiyle tüketiyor. Ancak maalesef işin gerçeği öyle değil.

Bazı bitkisel çaylar gerçekten metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakılmasını kolaylaştırarak veya fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olarak diyetinize bağlılıkla devam etmek için tartıya çıktığınızda ihtiyaç duyduğunuz desteği sağlayabilir ama bu bitki çaylarının kilo vermeye etkisi bence kabaca %5’in üzerinde değildir.
Zayıflamak için yapmanız gereken en önemli ve neredeyse tek şey aldığınız kalorinin gün içinde harcadığınız kaloriden az olmasıdır.
Bunu yaparken de sisteminizi alt üst etmemek için “şok diyetlerden” uzak durmalı ve düzenli egzersize başlamalısınız.


Biberiye çayı ile zayıflama içinde aşağı yukarı aynı şeyleri söyleyebilirim. Biberiye çayı diyet yaparken ihtiyaç duyacağınız vitamin ve mineral desteğini sağlayabilir, kan dolaşımını arttırarak dinçlik verebilir ve konsantrasyonunuzu arttırabilir ancak zayıflamak için biberiye çayı tüketiyorsanız çok fazla bir şey beklemeyin derim. Ama biberiyenin pek çok diğer faydası bulunduğu için “nasıl olsa zayıflatmıyor” deyip tamamen vaz geçmenizi de istemem.
Örneğin biberiye yapraklarında;
  • A vitamini (Beta karoten)
  • B1 vitamini (tiamin)
  • B2 vitamini (riboflavin)
  • B3 vitamini (niasin)
  • B6 vitamini
  • B12 vitamini
  • Biotin
  • Pantotenik asit
  • C vitamini
  • D vitamini
  • E vitamini ve K vitamini bulunur.
Bu vitaminler aldığınız kaloriyi azalttığınız için diyet döneminde yaşanan halsizlik ve yorgunluğa iyi gelir ve size ekstra enerji sağlar.
Sonuç olarak biberiye çayı zayıflamak için en etkili çaylar arasında değildir ancak diğer faydaları ile genel sağlığınıza katkıda bulunabilecek, besin değeri yüksek çaylar arasında yer almaktadır. Tabii bazı forumlarda “biberiye çayı zayıflatıyor” başlıklarını görebilirsiniz. Bu gibi kişisel deneyimleri ben “istisna” olarak algılıyorum ancak deneyip denememek size kalmış. Biberiye çayıyla ilgili daha fazla bilgi arıyorsanız çayın hazırlanışı, faydaları, tarihi ve yan etkilerinin yer aldığı biberiye çayı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Sitede daha önce bitki çaylarının kilo vermeye etkisi ve zayıflamak için önerilen bitki çayları konularında bir kaç yazı yayınlamıştım. Bu yazılara bitkisel zayıflama çayları, metabolizmayı hızlandıran çaylar linklerinden ulaşabilirsiniz. Piyasada satılan zayıflama çaylarından almayı düşünüyorsanız ne içtiğinizi bilmek ve bu çayların olası yan etkileri hakkında bilgi edinmek için zayıflama çaylarının zararları yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Biberiye Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder