google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kuşburnu Çayı

Kuşburnu Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Kuşburnu Çayı Nedir?

A, B, C, E ve K vitaminleri bakımından zengin olan kuşburnu çayı nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarına karşı oldukça etkili bir çözümdür. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır, sindirimi düzenler, böbrekleri temizler ve hafif romatizma ağrılarına iyi gelir.

C vitamini dendiğinde akla ilk gelenler portakal, mandalina gibi turunçgiller olmasına karşın kuşburnu tüm bu meyvelerden daha fazla C vitamini içerir.
Kuşburnu çayını soğuk veya sıcak olarak tüketebilirsiniz. Hazırladığınız çay gün boyu aromasını korur ve soğuduktan sonra tekrar ısıtılarak içilebilir.
Kolay Kuşburnu Çayı: 1 büyük fincan çay için 1.5-2 çay kaşığı ufalanmış kuşburnu kullanabilirsiniz. Kaynar suyu bardağa döktükten sonra 10-15 dakika demleyin. Süzdükten sonra hafif ekşi olan çayı balla tatlandırarak içebilirsiniz.


İshale Karşı Kuşburnu Çayı: 2 çay kaşığı kuşburnu, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı melisayı ve 1 çay kaşığı kuru böğürtleni iyice ezip karıştırın. 1 büyük fincan çay için bu karışımdan 2 çay kaşığı kullanabilirsiniz.
Kaynar suyu bardaktaki bitki karışımının üzerine döktükten sonra 6-8 dakika demleyin. Bu karışım ishali hafifletirken, ishale bağlı mide kramplarına iyi gelir ve mide bulantısını alır.
Gribe Karşı Kuşburnu Çayı: C vitamini bakımından zengin kuşburnu çayı özellikle kış aylarında vücuda enerji vermek, bulaşıcı grip ve nezleye karşı korunmak için kullanılabilir.
Bahar aylarının sonuna doğru 2 hafta boyunca günde 2-3 bardak kuşburnu çayı içerek bu dönemi hastalığa yakalanmadan atlatabilirsiniz.
Fazla Suyu Atmak İçin: Kuşburnu çayı hafif bir idrar söktürücü olarak kullanılabilir ve vücutta biriken fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Günde 2 bardak kuşburnu çayı içmek fazla suyun atılmasını ve hafif romatizma ağrılarının geçmesini sağlayabilir.
Hazırladığınız kuşburnu çayını 2 gün kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Diğer bitki çaylarında olduğu gibi kuşburnu çayı da kontrollü olarak tüketilmelidir. İki hafta süreyle kuşburnu çayı içtikten sonra 10 gün ara vermek yan etkilerinden korunmayı sağlayacaktır.
Düzenli olarak ilaç kullananların bu ilaçlarla kuşburnunun etkileşimi hakkında doktorlarından bilgi alabilirler. Kuşburnunun yan etkileri üzerine bilimsel bir çalışma bulunmamasına karşın gebelik döneminde düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilmez.
Kuşburnu çayının faydaları yazısında çayın hazırlanışı, kullanımı, tarihi ve yan etkileri hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz

Kuşburnu Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder