google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Acai Berry Çayı

Acai Berry Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Acai Berry Çayı

Güney Amerika’da Amazon yağmur ormanlarında yetişen ve üzüme benzeyen acai berry meyvesi antioksidan içeriği ile cilt bakımında, lif ve omega yağ asitleri ile diyet programlarında sık sık kullanılmaktadır. Son yıllarda ülkemizde de popüler olan acai berry, acai palmiyesi adında bir ağaç türünden toplanmaktadır. Üzüm benzeri salkımlar halinde ağaç dallarında büyüyen acai berry sadece tropikal iklimlere özgü bir meyvedir. Boyu 25 metreye kadar uzayabilen ağacın yetiştiği toprağın bol mineral içermesi ve nemli olması gerekir.
  • Kalp sağlığına iyi gelir
  • Antioksidan içerir
  • Cildi pürüzsüzleştirir
  • Beyin fonksiyonlarını geliştirir
  • Yaşlanmanın etkilerini yavaşlatır
  • Kolesterolü düşürür
  • Kilo kaybına yardımcı olur
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kansere karşı koruma sağlar
  • Sağlıklı omega yağ asitleri içerir


Acai Berry Çayı Nasıl Hazırlanır?

Acai berry çayını meyveyi yeşil çay, oolong çayı, siyah çay ve beyaz çay ile karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Eczanelerde, besin takviyesi satan mağazalarda ve aktarlarda bulabileceğiniz acai berry tozunu diğer çaylarla karıştırarak demleyebilirsiniz. Acai berry’nin tatlı bir aroması olduğu için tatlandırıcı ya da şeker kullanmanıza gerek yoktur. Bir bardak acai berry çayı hazırlamak için bir çay kaşığı toz kullanabilirsiniz.

Acai Berry Sağlığa Faydaları

Acai berry çilek, kurt üzümü, noni ve ahududu ile birlikte gırtlak kanserine karşı koruma sağlayan meyveler arasında yer almaktadır. Journal of Agricultural and Food Chemistry dergisinde 2008 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre acai berry suyu antioksidan içeriği en yüksek içecekler arasında gösterilmiştir. 10 meyve, çay ve bitkiler üzerinde yapılan araştırmada acai berry’den alınan antioksidanların diğer besinlerden daha etkili olduğu sonucu elde edilmiş.
Tüm dünyada kilo vermeye yardımcı özelliği ile popülerlik kazanan acai berry’nin bu yönde olumlu etkileri konusunda yeterli bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Uzmanlar meyvenin kilo verme üzerine etkisi hakkında yorum yapmamakla birlikte daha sağlıklı bir beslenme biçimine geçişte yardımcı olabileceği ve vücudun zararlı toksinlerden temizlenmesi adına faydaları olabileceği görüşünde birleşmektedir.
Omega 9 ve omega 6 gibi sağlıklı yağ asitleri açısından zengin olan acai berry iyi bir yağ kaynağı olarak kötü kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca lifli içeriği ile metabolizmaya yardımcı olarak sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.

Acai Berry Yan Etkileri

Acai berry içeren ürünlerin fazla tüketiminde en sık görülen yan etki gastrointestinal semptomlardır. Uzun süreli acai berry kullanımı müshil etkisi yaratabilir ve bağırsak tembelliğine yol açabilir. Yüksek miktarda lif içeren meyveyi ilk kullandığınızda ishal olabilirsiniz. İshalle birlikte su kaybı olacağından bol bol su tüketmeniz tavsiye edilir. Acai berry tableti, tozu veya çayı kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız

Acai Berry Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder