google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tilya Çayı Nedir? Tilya Çayı Neye Denir?

Tilya Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Tilya Çayı Nedir?

Tilya Çayı, Son zamanlarda bazı uzman doktorlar tarafından zayıflama çayı olarak kullanımı önerilen tilya çayı, oldukça popüler bir bitki çayı olarak bilinmektedir. Her derde deva şifa kaynağı olan tilya çayı, zayıflatma etkisinden dolayı aktarlarda en fazla sorulan bitkiler arasına olmaktadır. Kış ıhlamuru olarak da adlandırılan tilya çayı ıhlamurgiller yani Tiliaceae familyasından olan Tilia cinsini oluşturan ağaç türlerinden elde edilen çiçek tomurcukları olarak bilinir. Bu çiçekler toplanarak kurutulur ve kurutulan çiçeklerden tilya çayı meydan gelir. Tilya çayı çok farklı amaçlarla kullanımı sağlanmaktadır. Zayıflama çayı olarak bilinen tilya çayı bütün ıhlamur çeşitleri gibi soğuk algınlığı ve öksürük için doğal bir ilaç etkisi oluşturur. Kurutularak çay halinde hazırlanan tilya çiçekleri yatıştırıcı etkisi, idrar oluşturucu etkisi, göğüs yumuşatıcı etkisi ve balgam söktürücü etkisiyle  kış aylarının vazgeçilmez bitki çayı olmaktadır. Vücut ısısının arttırılmasında oldukça etkilidir, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır ve bu nedenden dolayı tam bir kış çayı özelliği taşır. İsteğe göre tilla çayını balla tatlandırıcı etki oluşturabilirsiniz. Bu çay soğuk algınlığında, anksiyete ve mide sorunlarında oldukça faydalı olmaktadır. Tilya çayının içerisine kekik otu, nane yaprakları ve rezene bitkisi ilave edildiğinde ise hem mide yanmasına hem de mide bulantısı ve kusmalara iyi gelmektedir. 
Tilya çayı, safra kesesi sorunlarının yok edilmesinde, gaz oluşumunun engellenmesinde olumlu etkiler oluşturur. Fakat safra kesesi taşları üzerinde etkisi tam olarak belirtilmemiştir. Güzel kokulu ve lezzetli bir tada sahip olan tilya çiçeğinin içerisinde uçucu yağ asitleri, tanen maddesi, şeker, C vitaminin ve P vitamini, reçine ve enzim maddeleri bulunmaktadır. Sakinleştirici etkisi olan tilya çiçeğiyle hazırlanan tilya çayı solunum açıcı etkisi özelliği vardır. Bunun yanı sıra kas gevşetici özelliği, terlemeye yardımcı etkisi, idrar söktürücü özelliği, tansiyon düşürücü özelliği ve sinir yatıştırıcı etkisi de bulunmaktadır. Meksika'da tilya çiçekleri portakal çiçeğiyle ve taze rezene yapraklarıyla karıştırılarak, demlenir ve hem parfüm olarak hem de çay olarak tüketilir. Tilya çiçeği günümüzde ise parfüm yapımında kullanılır, masaj için SPA'larda masaj sıvısı olarak kullanımı sağlanır. Bu gibi alanlarda yaygın bir şekilde kullanımı sağlanmaktadır. Ayrıca oda kokuları içerisinde tilya bitkisinden faydalanılır.
Tilya Çayı Tarifi
Malzemeler:
  • 10 gram altın otu bitkisi
  • 15 gram kuşburnu bitkisi (10-15 adet)
  • 15 gram ıhlamur bitkisi
Tilya Çayı Hazırlanışı: Tilya çayı yapılışına 1 litre kaynayan su içerisine kuşburnu bitkisi, ıhlamur bitkisi ve  altın otu bitkisi suya ilave edilerek ortalama 15 dakika kaynatılması gerekir. Kaynayan bitki çayı ocaktan alınır ve ılıdığı zaman süzülür. Gün içerisinde ortalama olarak 5 saat içerisinde tüketmeye özen gösterilmelidir. Hazırlanan tilya çayının hepsini bir anda tüketmek zorunda gerekmez, öğleden önce ve öğleden sonra olarak ikiye bölün ve bu şekilde tüketmenizde fayda sağlar. Hazırlanan bu zayıflama çayı, yağ metabolizmalarını düzenler, yağ yakımına yardımcı olur. Hazırlanan tilya çayı ile hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz ve bunun yanı sıra fazla olan basen yağlarınızdan da kurtulabilirsiniz.

Tilya Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder