google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Prostata İyi Gelen Çaylar

Prostata İyi Gelen Çaylar Almak İçin Tıklayınız...

Prostata İyi Gelen Çaylar

Bitkicaylarininfaydalari.com’un okuyucularından Mevlüt Bey sormuş; “Kendi elimle çok bitki topladım ve çayını yaptım. 6-7 yıldır kullanıyorum ama sonuç alamıyorum. Doğuda yaşıyorum. 3 ay yaz, kış aylarında saat 6’dan sonra sıvı almak uykuya zarar veriyor. 20 yıldan beri sonuç alamadık. Prostattan bitki çayları ile kurtulmanın bir formülü var mı? Yaş 50, kolay gelsin.

50 yaşın üzerindeki erkeklerin yarısından fazlasını etkileyen prostat büyümesinin tedavisi için öncelikle doktorunuzun önerilerini dinlemelisiniz.
Bunun dışında ısırgan çayı, kırmızı yonca çayı ve diğer bazı bitki çaylarıyla tedaviye destek olabilirsiniz. Şimdi çeşitli kaynaklardan derlediğim, prostat büyümesine iyi geldiği söylenen bitki çaylarına bir bakalım.

Kırmızı Yonca Çayı

Menopozun neden olduğu terlemeden, sedef hastalığına kadar pek çok sağlık sorunu için geleneksel olarak kullanılan kırmızı yonca çayının, prostat büyümesini durdurduğu ve prostat kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine iyi geldiği yönünde bazı araştırmalar bulunmaktadır.
Soya fasulyesinde de bulunan bir protein türü olan “izoflavon” içeren kırmızı yonca, idrar akışına katkıda bulunarak, prostat büyümesi nedeniyle görülen rahatsızlıkları önemli oranda azaltabilir.


Saw Palmetto (Cüce Palmiye) Çayı

Amerika Birleşik Devletlerinde,  prostat büyümesine karşı en çok kullanılan bitki olan saw palmetto’nun özellikle başlangıç aşamasındaki prostat büyümesine iyi geldiği belirtiliyor. Geceleri sık sık tuvalete çıkmak başta olmak üzere büyüyen prostatın diğer belirtilerine de iyi geldiği söylenen saw palmetto ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin (U.S. National Institutes of Health) hazırladığı, prostat büyümesi tedavisinde kullanılan bitkiler listesinde “A sınıfı bitkiler” kategorisinde yer alıyor.

Isırgan Çayı

Isırgan otu kökü (Urtica dioica ve Urtica urens) kullanılarak hazırlanan çay özellikle Avrupa kıtasından prostat tedavisi için yaygın olarak kullanılıyor. Uzmanlar, ısırgan otu kökünün saw palmetto gibi bitkilerle karıştırıldığında, idrar akışını olumlu önde etkilediğini ve mesanenin tam olarak boşalmasına yardımcı olduğunu, idrarı tam boşaltamama nedeniyle görülen sık tuvalete çıkmayı azalttığını belirtiyorlar.

Prostata İyi Gelen Diğer Bitki Çayları

Yakıotu: Ülkemizde “Tanrı’nın Eczanesinden Sağlık” kitabıyla bilinen Alman bitki uzmanı Maria Treben, yakıotu’nun (Epilobium parviflorum) prostat büyümesine iyi geldiğini ve bu bölgede meydana gelen enfeksiyonları önlediğini belirtiyor.
Çim Poleni: Sonuçları “British Journal of Urology”de yayınlanan bilimsel çalışmaya göre, çim poleni olarak bilinen “secale cereale” prostatı küçülttüğü ve gece tuvalete çıkma sıklığını düşürdüğü söyleniyor.

Diğer Öneriler

  • 40 yaşın üzerindeki erkeklerin düzenli olarak prostat kontrolü yaptırması önerilir
  • Rafine şeker, yağ ve işlenmiş gıda tüketimini azaltarak daha çok sebze ve meyve tüketin
  • Erbezi torbası ve anüs bölgesindeki kasları çalıştıran “kegel” egzersizlerini düzenli olarak yapın
  • Antioksidan etkisi bulunan A, C, E vitaminlerini günlük olarak alın
  • Prostat büyümesine karşı bitkisel ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışın
Prostata İyi Gelen Çaylar Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder