google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sinameki Çayı

Sinameki Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Sinameki Çayı


Geniş bir bitki ailesi olan Fabaceae türünden gelen sinameki tropikal bölgelere özgüdür. Yaklaşık 260 farklı türe (bazı kaynaklara göre 400) sahip olan sinameki müshil etkisi yaratan içeriği ile günümüzde pek çok ticari ilaç içerisinde etken madde olarak kullanılmaktadır. Somali, Mısır, Hindistan, Ortadoğu ve Sudan’da doğal olarak yetişir.

Bitkinin İngilizce adı olan “senna” kabuğu soyulabildiği için Arapça “sena” ve İbranice “soyulabilir” anlamına gelen “cassia”nın birleşmesinden türemiştir. Sinamekinin tarihte doktorlar tarafından ilk kullanımı ile ilgili belgeler MS 9 yüzyılda Arap Yarımadasına kadar gitmektedir. Bitki ticari olarak sıvı, toz ve tablet formlarında satılmaktadır.
  • Bağırsakları temizlemek için kullanılır
  • Müshil etkisi vardır
  • Şişliği alır
  • İştahı kapatır, diyet yapanlara yardımcı olur
  • Kabızlığı giderir


Sinameki Çayı Nasıl Hazırlanır?

Sinameki çayı hazırlamadan önce çok güçlü bir müshil olduğunu unutmayın ve çayı içtikten sonra yakınızda bir tuvalet bulunmasına dikkat edin. Sinameki çayını hazırlamak için bir fincan kaynamış su içine yarım çay kaşığı sinameki otu atarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Çayınızı balla tatlandırabilirsiniz.

Sinameki Sağlığa Faydaları

Sinamekinin modern tıpta ve geleneksel kullanımda en belirgin özelliği müshil etkisiyle kabızlığı gidermek ve bağırsakları yumuşatmak içindir. İştah kestiği için diyet yapanlar tarafından kullanılır. Sinameki bitkisi kullanılarak üretilen kremler basur ve egzama tedavisinde harici olarak kullanılmaktadır. Kolonoskopi öncesi bağırsakların tamamen temizlenmesi için tavsiye edilebilir.

Sinameki Yan Etkileri

Sinameki genel olarak güvenli kabul edilir ancak yan etkileri olan bir bitkidir. Sinameki çayının en sık görülen yan etkileri mide ağrısı, mide bulantısı ve uzun süreli ishaldir. İki haftadan uzun süreli kullanımı tavsiye edilmez. İki haftadan uzun sürelerde tüketimi bağırsakların normal fonksiyonunu etkileyebilir ve sindirim sisteminde tembelliğe yol açarak müshile bağımlılık meydana getirebilir.
Sinamekinin uzun süreli tüketimi daha az görülmekle birlikte kandaki bazı kimyasalların dengesini değiştirerek kalp hastalıklarına, kas güçsüzlüklerine, karaciğer tahribatına yol açabilir.
Gebelik ve emzirme döneminde kısa süreli kullanımı hakkında araştırmalara dayalı bir bilgi bulunmamaktadır. Tedbirli davranmak adına kesin bir bilgi ve dozaj için mutlaka doktorunuza danışın.
Potasyum eksikliği çeken kişilerin sinameki çayı içmesi durumu daha da kötüleştirebilir.
İshal olan kişiler sinameki çayı içmemelidir. Ayrıca vücut dışkı birlikte fazla miktarda su kaybettiği için dehidratasyon meydana gelebilir.
Gastrointestinal hastalıkları (ülseratif kolit, apandisit, mide iltihabı, anal prolapsus) bulunanlar sinameki kullanmamalıdır.
Kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, sindirim sistemi sorunları için düzenli olarak ilaç kullananların sinameki kullanmaya başlamadan önce doktora danışması gerekmektedir

                     Sinameki Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder