google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Bitki Çayları İle Doğal Şifa

Bitki Çayları İle Doğal Şifa 
Bitki çayları doğal şifa kaynaklarıdır. Aynı zamanda düşük kalorilidirler ve rahatlıkla düzenli olarak kullanılabildikleri gibi aynı zamanda hastalıklara karşı bağışıklık kazanmanızı da sağlarlar. Sizlere bu faydalı yazımızda bitki çayları arasında en çok tercih edilen ve en faydalı olanları paylaşacağız.Sizlerde evlerinizde kolaylıkla bu bitki çaylarını yapabilir ve doğal yollardan bir çok hastalığın üstesinden gelebilirsiniz.

Isırgan otu
Isırgan otu yapraklarından elde edilen çay; kansızlık, yüksek tansiyon, romatizma, grip, öksürük, böbrek ve dalak problemleri gibi birçok sorunu tedavi edebiliyor.
Papatya çayı
Papatya çayı sıklıkla kullanılan bir bitki çayıdır. İnsan sağlığı açısından da oldukça önemli olumlu etkileri vardır. Örneğin; mideyi rahatlatıp şişkinliği azaltır, sindirim sistemini düzenler. Aynı zamanda rahatlamanızı sağlayarak stresi azaltır ve bu etkiler ize geceyi aralıksız uyuyarak geçirmenizi sağlar.
Zencefil çayı
Zencefil çayı oldukça güçlü bir uyarıcıdır. Yüksek enerji etkisi vardır. Bu sindirim sisteminizi uyarır ve rahatlatırken, mide bulantısına da iyi gelir. Aynı zamanda soğuk algınlığı belirtilerini de hafifletir.
Nane çayı
Sindirim sisteminizi düzene sokan nane çayının insan vücuduna birçok olumlu etkisi vardır. Örneğin midede ki gazı alır, herpes virüs hastalığına çare olur, kas ağrısı, kronik ağrı, öksürük ve astım gibi rahatsızlıklar da iyileşmeye yardımcı olur. Nane çayı yıl boyunca tüketilebilir, ancak kalbi sıkışanlar nane çayından uzak durmalıdır.
Lavanta çayı
Gündelik içeceğiniz bir fincan lavanta çayı zihninizi ve bedeninizi rahatlatarak gece mışıl mışıl uyumanızı sağlar. Aynı zamanda lavanta çayı ile öksürük, bronşit, astım, grip ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarına çare bulabilirsiniz.
Melisa çayı
Melisa bitkisi de nane ailesindendir ve uykusuzluk derdine devadır.
Biberiye çayı
Kasların rahatlamasını sağlayan biberiye bitki çayı sindirim sistemini de rahatlatıyor. Dalak ve karaciğerinden rahatsızlık duyanlar biberiye çayı sayesinde bu semptomları hafifletebilirler.
Ebegümeci çayı
C Vitamini bakımından zengin ebegümeci çayı yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye birebirdir. Ebegümeci aynı zamanda güçlü bir antioksidandır.
Devedikeni çayı
Devedikeni çayı karaciğerdeki tüm zehirli ve zararlı maddelerden arındırıp karaciğer hücrelerinin yenilenmesini destekler. Hiçbir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder