Lapsang Souchong Almak İçin Tıklayınız...
Tütsülü Çayların Kralı ”Lapsang Souchong”
Çin’in Fujian (ben orada doğmalıymışım:)) yetişen büyük boy çay yapraklarından ve geleneksel methodlar kullanılarak elde ediliyor. ”Nedir bu method?” derseniz, bu çayın hala çam ateşinde kurutularak elde edildiğini söyleyebilirim. Biliyorsunuz odun ateşi oldukça tütsülü bir kokuya ve tada sahip. Bu ateş ile kurutulan çay da tüm özellikleri bünyesine çekiveriyor. İlginç çay çeşitlerini ve özellikle sert, tütsülü tatları sevenler bu çayı mutlaka tanımalı. Tadı sert olduğu için bazen ceylon çaylar ile harmanlanıyor. Bu sebeple souchong çayı alacaksanız içinde bir birleşim var mı, varsa yüzde kaç öğrenmeniz gerekir. Örneğin %10 lapsang s. ideal bir oran iken, bu eğer %40 olursa sizi oldukça sert bir çay bekliyor demektir. Yine tadını yumuşatmak için bazı noktalarda süt ile servis ediliyor.
Eski zamanlarda, Wuyi bölgesinde çay talebi çok yükseldiği zamanlarda, çayı hızlı kurutmak için çam odununda kurutulduğu ve bu işlem sırasında Lapsang Souchong çayının oluştuğu biliniyor. Gurme damak tadına sahip olanlar şu çay ismini not etsin derim yeniden. Ülkemizde de bulabileceğiniz bu çayı 85 derece kaynamış suya 1 fincan için 1-1,5 çay kaşığı sıcak suya ekleyip, 5 dakika demini bırakmasını bekleyerek içebilirsiniz. Ünlü marka Twinings’in de bildiğim kadarıyla şık kutularda servis ettiği souchong çayları mevcut.
Yaşasın klas duruşlu, karanlık çaylar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder