google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Gripten Korunmak İçin Bitki Çayları

Grip Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Gripten Korunmak İçin Bitki Çayları


 
Grip mevsimi geldi. Bu aylarda, özellikle havanın tam olarak sıcak mı yoksa soğuk mu olduğunu kestiremediğimiz, hangi kıyafeti giyeceğimizi tam olarak bilemediğimiz bu geçiş döneminde hastalıklar da artıyor.
Gribin tedavisi mümkün değil, yani bir kez grip olduktan sonra ilaçlarla veya bitkisel yöntemlerle vücuttaki etkilerini bir miktar hafifletebiliyorsunuz ancak hastalık en az 10 gün sürüyor ve bu süreyi 3 güne indiremiyorsunuz. Bu nedenle gribe yakalanmamak için gripten korunmak erken tedbir almak en iyisi.
 
Gripten Korunmak için Grip aşısı bir çözüm olabilir fakat nedense uzmanlar yıllardır grip aşısı konusunda bir tartışma içindeler. Bazıları mutlaka grip aşısı olun diyor bazıları ise grip aşısının vücuda daha çok zarar verdiğini 60 yaş üzerindekilerle kronik bir hastalığı bulunanlar dışında kalanlara grip aşısını önermiyorlar. Eğer siz de grip aşısı olmayı düşünmüyorsanız gribe yakalanma riskini en aza indirmek için bağışıklık sisteminizi güçlendirmelisiniz.

Gripten Korunmak için Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çaylar

Karahindiba Çayı: Ağız içindeki yaralardan bronşite kadar çeşitli sorunların tedavisinde önerilen karahindiba çayı aynı zamanda içerdiği bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı oluyor. Karahindiba çayı etkili bir idrar söktürücü olduğu için düzenli olarak içildiğinde vücudun susuz kalmasına neden olabilir. Bu etkisinden karahindiba çayı içtiğiniz günler daha fazla su tüketerek korunabilirsiniz.
Papatya Çayı: Sinirleri yatıştıran ve uyumayı kolaylaştıran papatya çayında bulunan bazı kimyasal bileşenler (makrofajlar ve B-lenfositler) bakteri ve virüslerle savaşan beyaz kan hücresi sayısının artmasına katkıda bulunuyor. Papatya çayıyla ilgili dikkat edilmesi gerekenler ise gündüz uykunuzu getirebileceği, fazla tüketildiğinde ise mide bulantısına yol açabileceği.
Ginseng Çayı: Çin alternatif tıbbında 5000 yıllık geçmişi olan ginseng çayı bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artıran çaylar arasında yer alıyor. Günde 2-3 bardak içerseniz ginseng çayının herhangi bir yan etkisi olmaz ama günde 5-6 bardağa çıkarsanız uykusuzluğa ve sinirlilik haline yol açabilir.
Geven Otu Çayı: Yine Çin’e özgü bir çay olan ve Çin geveni olarak bilinen geven otu karaciğeri tahrip eden toksinlerin atılmasını hızlandıran ve bağışıklık sistemini güçlendirerek grip virüsüne karşı vücudun direncini artıran çaylardan biri. 

Gripten Korunmak İçin Diğer Öneriler

Gripten Korunmak için Sarımsak: Evet kokusu güçlü olabilir ancak sağlığa faydaları da bir o kadar güçlü bir gıda sarımsak. Gribin arttığı kış aylarında yemeklerinizde daha çok sarımsak kullanarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Sarımsakta bulunan “allicin” adlı madde grip virüsüne karşı en etkili doğal çözümler arasında gösteriliyor.
Gripten Korunmak için C Vitamini: Antioksidan vitaminler arasında yer alan C vitamini çeşitli hastalıkların önünü açan serbest radikalleri nötralize ederek koruma sağlıyor. Kış aylarında daha çok kivi, mandalina, portakal, greyfurt ve yeşilbiber yiyerek vücudun ihtiyaç duyduğu C vitaminini tam olarak almasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın C vitamini vücut tarafından depolanan bir vitamin değil ve fazlası idrarla birlikte atılıyor. Bu nedenle her gün C vitamini almanız gerekiyor.
Gripten Korunmak için Ellerinizi Daha Sık Yıkayın: Grip virüsü en çok virüsü taşıyan bir kişinin öksürmesi veya hapşırmasıyla birlikte havaya saçılan tükürük zerreciklerinden bulaşır. Göz veya ağızla temas eden bu zerrecikler üst solunum yollarına girdiğinde gripten korunmak pek mümkün değil. Virüs taşıyan bu tükürük zerrecikleri otobüste, ofiste, okulda veya bulunduğunuz başka bir yerde çeşitli zeminlerde de bulunabiliyor. Ellerinizi virüs bulunan noktalara değdirip daha sonra farkında olmadan yüzünüze, ağzınıza götürdüğünüzde de virüs vücudunuza girebilir. Bu nedenle elleri sık sık yıkamak ellerde bulunabilecek olası grip virüsünü temizlemek için çok önemli. Su ve sabun bulabileceğiniz bir ortamda değilseniz yanınızda anti bakteriyel el sıvısı taşıyabilirsiniz.
Not: Bitkisel çaylarında aynı ilaçlar gibi bazı yan etkileri olabileceğini unutmayın. Kronik bir hastalığınız varsa ve herhangi bir nedenden ötürü düzenli olarak ilaç kullanmanız gerekiyorsa yukarıdaki çayları içmeye başlamadan önce olası yan etkileri, kullandığınız ilaçlarla etkileşimi hakkında doktorunuzdan bilgi alınız.
 
Aldığınız tüm tedbirlere rağmen gribe yakalandıysanız gribin neden olduğu belirtileri hafifletmek için gribe iyi gelen çaylar yazısını okumanızı tavsiye ederim.
 
Gripten Korunmak için Grip Çayı Almak İçin Tıklayınız...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder