google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Oolong Çayı Nedir? Siyah Ejderha Çayı Nedir? Oolong Çayı Neye Denir?

Oolong Çayı (Siyah Ejderha Çayı) Satın Almak İçin Tıklayınız...

Oolong Çayı Nam-ı değer; Siyah Ejderha Çayı


Merhaba,
bu yazıda size tanıtmak istediğim çay-ı şahane; ”Oolong çayı (Siyah Ejderha Çayı)” Her zaman içtiğimiz, bildiğimiz siyah çay yani Camellia sinensis  bitkisinin yapraklarından elde ediliyor. Oolong Çayı kelimesi ise Çince’den gelmekte ve “siyah ejderha çayı” anlamına geliyor. Tabi böyle denilmesinin bir sebebi var…
Bu oolong çayı, wulong ya da ”brown” isimleri ile de biliniyor. Minik minik kıvrılmış bu yapraklar, sıcak su ile birleştiğinde minik ejderhalar gibi uyanıyor:) Son yıllarda ülkemizde yavaş yavaş adı duyulmaya başlandı. Özellikle uzman diyetisyenler zayıflama programlarını desteklemek adına özellikle bu çayı öneriyorlar. Çünkü yağ yakma özelliği var. Hem de oldukça güçlü:) Bunun yanı sıra elbette iyi geldiğini duyduğum bazı hastalıklar da var fakat, en çok öne çıkan özelliği; içindeki antioksidanlar ve yağ yakım özelliği. Bu çay için yarı okside edilmiş diyebiliriz. Yani ne siyah çay ne yeşil çay, ikisinin arasında duruyor.
Kafein oranı da oldukça az; 4 bardak oolong çayı içindeki kafein 1 bardak kahveye eş değer. Harika değil mi?Demlenmiş çayın görünümü; açık yeşil, koyu sarı arasında. Tadı pürüzsüz ve hafif buruk. Yeşil çay severlerin tanıdığı bir tat diyebiliriz. Tabi, farklı çiçek ve çaylarla harmanlamak sizin elinizde.

Ülkemizde bir çok farklı çay markası oolong çayı üretiyor. Hatta bazı markalarda çeşitlerini yani aromalı olanlarını bile bulma imkânınız var.
Formunu koruyanlar, sağlığına düşkün olanlar bu oolong çayı çoktan keşfetmiş durumda. Siz henüz yeni tanıştıysanız ”bi tadına bakın” derim :)


Oolong Çayının Faydaları

Yeşil çay ve siyah çay gibi, camellia sinensis bitkisinin yapraklarından üretilen oolong çayı, bu çaylardan, yaprakların işlenme biçimiyle ayrılıyor.

Oolong çayının üretimi sırasına, yaprakların fermantasyon süresi yeşil çay’dan daha uzun, siyah çay’dan daha kısa.
Çin, Tayvan ve Japonya’da geleneksel olarak içilen ve Çin’in Fujian bölgesine özgü olan oolong çayı, Avrupa kıtasına 19.yy’da gelmiş ve sağlığa faydaları ile kısa sürede popülerlik kazanmış.
Bu çay; başta kalp hastalıklarından korunmak, kan şekeri seviyesini korumak, cilt sağlığı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar
  • Kolesterolü düşürür
  • Antioksidan bakımından zengindir
  • Kan şekerini dengeler
  • Kilo vermeye yardımcı olur
  • Toksinlerin atılmasını sağlar
  • Cildin görünümünü geliştirir

Oolong Çayı (Siyah Ejderha Çayı) Satın Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder