google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Gripten Korunmak İçin Bitki Çayları

Grip Çayı Almak İçin Tıklayınız...
Gripten Korunmak İçin Bitki Çayları

 
Üst solunum yolunun enfeksiyonu ile ortaya çıkan, viral bir hastalık olan grip, göğüs bölgesinde tıkanıklık, burun akıntısı, gözlerde sulanma ve öksürük gibi belirtilere birlikte görülür. Grip, aynı zamanda ateşe, mide bulantısına ve kusmaya neden olabilir. Bitkisel çaylardan bazıları bu belirtilerin bir veya bir kaçının tedavisine yardımcı olmak için kullanılabilir. Zencefil, okaliptüs, nane ve mate çayları gribe iyi gelen bitki çayları arasında ilk sıralarda gösterilmekte.

Zencefil Çayı

Taze veya kuru zencefil ile hazırlayabileceğiniz, hoş kokulu bir çay olan zencefil çayı, göğüs tıkanıklığını açmak ve grip ile bağlantılı nazal konjesyonu hafifletmek için idealdir. Ayrıca zencefil içinde bulunan bileşenler, vücudunuzun viral hücrelere karşı direncini arttırarak grip ve soğuk algınlığından kurtulma sürecini hızlandırabilir. Kuru zencefil yerine taze dilimlenmiş zencefil kullanırsanız çayınız daha etkili olacaktır. Hazırladığınız çaya bir kaç damla limon eklemek vücudunuza hastalık sırasında ihtiyaç duyduğu C vitamini takviyesini sağlar. Fazla zencefil çayının mide ekşimesine neden olabileceğini unutmayın. Zencefil çayının faydaları sayfasında zencefil çayının diğer faydaları, yapılış şekli ve yan etkileri konusunda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Okaliptüs Çayı

Avustralya kıtasına özgü bir bitki olan ancak günümüzde dünyanın pek çok bölgesinde yetiştirilen okaliptüs, göğüs ve burun tıkanıklığı başta olmak üzere gribin belirtilerini hafifletmek için kullanılabilir. Avustralya yerlilerinin (Aborjinler) yüzyıllardır yüksek ateş tedavisinde kullandığı okaliptüs çayı balgamı söker ve göğüs bölgesini rahatlatır. Okaliptüs çayının buharını solumak burun tıkanıklığına ve akıntısına iyi gelir. Okaliptüste bulunan “ökaliptol” adlı kimyasal bileşenin grip virüsünü normalden çok daha kısa sürede ortadan kaldırdığına inanılmaktadır. Okaliptüs çayı sayfamızda bu çayın nasıl hazırladığı, hangi sağlık sorunlarına iyi geldiği ve yan etkileri ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Nane Çayı

Nezle ve grip için ülkemizde de popüler olarak kullanılan nane çayı (limonla birlikte) öksürüğü hafifletirken tahriş olan boğazı yumuşatır. Ticari olarak üretilen pek çok burun açıcı ve öksürük ilaçları içinde de aktif bileşen olarak kullanılan nane, gribe neden olan virüslerin yayılmasını önleyici antiviral özelliklere sahiptir. Nane çayının normal dozlarda tüketiminin bilinen bir yan etkisi yoktur ancak yüksek miktarda nane tüketimi toksik etki yaratabilir. Nane çayı sayfamızda nane çayının demlenmesi, tarihi, sağlığa faydaları ve yan etkileri konusunda detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Diğer Çaylar

Güney Amerika yerlileri tarafından C vitamini eksikliğine bağlı, genel zayıflık, anemi, şişmiş ve kanamalı dişetleri ile karakterize bir hastalık olan “iskorbüt” tedavisinde kullanılan mate çayı yüksek C vitamini içeriği ile grip nedeniyle zayıf düşen vücudu canlandırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılabilir. Ancak mate çayında kafein bulunur ve gece belli bir saatten sonra içerseniz uykunuz kaçabilir. Yine yüksek miktarda C vitamini bulunan limon çayı ve kuşburnu çayı gripten daha kısa sürede kurtulmak için tüketilebilir. Viral enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ekinezya çayı hastalık nedeniyle şişen boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğü hafifletir. Mineraller bakımından zengindir ve A, B ve E vitaminleri içerir.

Önlemler

Gribe iyi gelen çaylar her ne kadar antioksidanlar, vücudu güçlendiren vitamin ve mineraller içerse de diğer bileşikleri bazı yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle bitkisel çayları içindekileri incelemeden gözü kara bir şekilde, fazlaca içmenizi önermiyoruz. Düzenli ilaç kullanıyorsanız içmek istediğiniz bitki çayının sizin ilaçlarınızla etkileşimi hakkında doktorunuzdan bilgi almalısınız. Gebelik ve emzirme dönemi gibi hassas dönemlerde herhangi bir bitkisel ürün takviyesi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Grip Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder