google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Biberiye İle Zayıflamanın Yolları

Biberiye İle Zayıflamanın Yolları

Biberiyenin zayıflamaya olan etkilerinden şüphe duyanlar için bu yazımda biberiye ile zayıflamanın yollarını anlatacağım. Biberiye çok eski zamanlardan beri vücudumuza ve sağlığımıza karşı olumlu etkileri ile tanınan oldukça şifalı bir bitki türüdür.
Hem çay olarak hem de yaprakları tüketilebilen biberiye son yıllarda diyet listelerinde yerini almaktadır. Mutfaklarımızda baharatlar arasında tanıdığımız biberiye son yıllarda tıp alanında kullanılmakta olan bitkiler arasına girmiş bulunmakta. Biberiyenin bir çok hastalığa faydası bulunmaktadır. Bu hastalıklardan özellikle baş ağrısı , hazımsızlık ve sindirim sistemi ile ilgili problemlerin giderilmesinde biberiyenin faydalarından yararlanılmaktadır. Asıl anlatacağımız biberiye ile zayıflamanın yolları olacaktır. Biberiye zayıflamada ve selülit problemlerinden kurtulmada kullanılmaktadır. Son yıllardaki araştırmalara göre biberiyenin yapraklarında bulunan bitkisel yağ asitlerinin yağ yakıcı özelliği bulunduğu ve metabolizmamızın hızlanmasına katkıda bulunduğu kanıtlanmıştır. Bu faydalarından dolayı biberinin zayıflattığından kuşku duyanlara cevabım ; günde 2 bardak biberiye çayı tüketmeleri ve farkı kendilerinin görmeleri olacaktır.
Biberiye bağırsakları çalıştırmakta ve midemizi uyarmaktadır. Bu nedenle sindirimi kolaylaştırmada rol oynamaktadır. Biberiyenin bir diğer önemli etkisi idrar söktürmesidir. Biberiye idrar söktürerek zayıflamaya katkıda bulunur. Biberiye bağırsak gazlarını gidermektedir. Ödem atıcı etkiye de sahiptir. Bu nedenle zayıflamaya yardımcı olur.
Biberiyenin metabolizmayı hızlandırması zayıflamaya sağladığı en büyün faydadır. Biberi terletici etkiye de sahiptir. Biberiye idrar söktürücü özelliğiyle vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasana katkı sağlar. Yağ yakmaya destekçidir. Bütün bu faydaları biberiyenin zayıflatma etkilerine örnektir.
Biberiye çayını günde en fazla sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez içmeniz önerilir. Sabahları aç karnına bir hafta boyunca içmeye devam etmelisiniz. 3-4 gün ara vermelisiniz. 4. günün sonunda tekrar biberiye çayına devam edebilirsiniz.
Biberiye çayının hazırlanışı : Özellikle zayıflamaya büyük faydası olan biberiyeyi aktarlardan kolayca elde edebilirsiniz. Aktarlardan kurusunu elde edebileceğiniz gibi tazesini de alabilirsiniz. 2 çay kaşığı biberiyeyi bir bardak suda kaynatın.
10 dakika bekledikten sonra içebilirsiniz. Günde 2 bardak içmeniz yeterli olacaktır. Ancak unutmamanız gerek husus ise ; her şeyin fazlası zarardır. Biberiye çayının fazlası da zararlıdır. Bu yüzden daha çabuk zayıflamak isteyenler günde 3-4 bardak içmek isteyebilirler. Ancak bu düşünce çok yanlış bir düşüncedir. Bu yüzden günde 2 bardak yeterli olacaktır. Sabah ve akşam aç karnına tüketmeniz zayıflamanıza fayda sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder