google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kış Çayı

Kış Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Kış Çayı

Kış çayı oldukça faydalı olan ve hemen hemen herksin tercihi olan bir çay türüdür. Kış çayı dediğimizde akıllara papatyalardan yapılan, şifalı bitkilerden yapılan çaylar gelmektedir. Kış çayı genelde boğazı yumuşatmak, gripten uzak tutmak, bağışıklığı korumak, cildi güzelleştirmeye, sindirimi hızlandırarak zayıflamaya yaramaktadır. Havaların soğuması ve kış aylarının gelmesiyle birlikte kış çayı da hayatımızda yer alan bir çay halinde olmaktadır. Genellikle içim üşüyor diyenlere bire bir ilaç olan kış çayı içinizin ısınmasını sağlamaktadır. Vücudun direncini artırarak hastalıkları vücudumuzdan uzak tutmaktadır. Kış çayı için baharatçılardan bitkiler alınarak karıştırılır ve bu tür karışımlardan bitki çayı hazırlanır. Kış çayı sadece hastalık için değil örneğin karın ağrısı yaşayanlar için yada adet ağrısı çekenler için kış çayı oldukça iyi gelmektedir. Bağırsak ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Burun akıntılarına faydalı olur. Ayrıca iş hayatında yorgun düşen kişilere, streste olan kişilere ve halsizliği gidermek için tavsiye edilmektedir. 

Kış çayı her evde olmasa da bazı evlerde kışın sürekli normal çay gibi tüketilmektedir. Özellikle soba kullanılan evlerde hala bir demlik içerisinde soba üzerinde sürekli kış çayı bulunmaktadır. Şişkinlik ve gazları gidermek için tavsiye edilen kış çayı tadı sevilmese de aralarda yapıp tüketilmelidir. Yaşlılarda başta olmak üzere eklem ağrısı ve romatizma ağrılarında tüketilmesi sonucu ağrıların dindirilmesini sağlar ve yok olmasını sağlar. bronşit ağrılarını giderir. Göğüs ağrıları iyi gelmektedir. Benim kışın aralıklarla yapmış olduğum kış çayı oldukça basit ve çok malzeme istememektedir. Örneğin:

 
Kış çayı tarifi:
Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı kuşburnu
  • 2 veya 3 yemek kaşığı ıhlamur
  • 1 yemek kaşığı ada çayı
  • 3 adet okaliptüs yaprağı
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 4 veya 5 adet karanfil
  • Yarım elmanın kabuğu
  • 5 adet papatya
  • 2 adet zencefil
  • 1 yemek kaşığı hibisküs
Hazırlanışı: Derin bir kabın içerisine ilk olarak bütün malzemeler koyulur. Daha sonra ayrı bir demlik içerisinde su kaynatılır. Bir bardak su için 1 tatlı kaşığı ölçüsüyle karışım yapılmış malzemelerden sıcak suyun üzerine koyulur. 5 dakika boyunca malzemeler sıcak suyun içerisinde demlenir. Sonrasında ise süzme yapılarak bardaklara doldurulur ve ikram edilir. Fakat tadı ve kokusu yüzünden içilemiyor ise içerisine bir tatlı kaşığından biraz az bal ve çeyrek limon sıkılarak içilebilir.

Kış Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder