google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Karaciğere İyi Gelen Bitki Çayları

Karaciğere İyi Gelen Bitki Çayları Almak İçin Tıklayınız...

Karaciğere İyi Gelen Bitki Çayları

Kanı filtreleyen, vitamin ve mineralleri işleyen, kırmızı kan hücrelerini yenileyen ve sindirim için safra üreten karaciğer, bu hayati fonksiyonlarını yerine getirirken pek çok toksin maddeyi de depolar.
Karaciğerin temizlenmeye ihtiyacı olduğunu aşırı yorgunluk, nedensiz nefes kokusu, ciltte kaşınmalar, sindirim sorunları ve iştah kaybı gibi belirtilerden anlayabilirsiniz.

Bu toksinlerin ve diğer zararlı birikimlerin vücuttan atılması, karaciğerin temizlenmesi için kilit nokta safra üretimini teşvik etmektir. Bunun için de, safra üretimini arttırdığı bilinen devedikeni ve karahindiba gibi çaylar kullanılabilir.
Bu çayların kontrollü tüketiminin herhangi bir yan etkisi bulunmamakla birlikte, bitkisel ürünleri tedavi amaçlı tüketmeye başlamadan önce doktora danışmak en güvenli yoldur.


Devedikeni

Meryemana dikeni, boğa dikeni, mübarek dikeni gibi adlarla da bilinen devedikeni (Silybum marianum) karaciğeri temizlemek için en çok önerilen bitkiler arasında ilk sırada geliyor. Devedikeninin içinde bulunan “silymarin” ve “silyin” adlı kimyasallar gıdalar yoluyla alınan zararlı toksinlerin vücut tarafından emilmeden sistemden atılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan çeşitli dosyalarda devedikeni, mantar zehirlenmesine karşı etkili bir bitki olarak yer alıyor.

Karahindiba

Sindirim sistemini destekleyen bir ot ola karahindiba (Taraxacum officinalis) safra üretimini arttırarak karaciğerde biriken zararlı toksinlerin dışkı yoluyla atılmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda bitkinin iltihap önleyici özelliği, karaciğer tahribatına yol açan iltihaplanmaların tedavisine yardımcı olabilir. Karahindiba çayının diğer faydaları arasında; kan şekeri düzeyini koruması, kolesterolü düşürmesi, idrar söktürücü olması ve antioksidan olması gösteriliyor.

Karaciğeri Temizlemek İçin Diğer Öneriler

  • Az alkol tüketin
  • Karaciğerdeki kolesterol seviyesini düşüren pektin bakımından zengin portakal ve elma tüketin
  • Yeşil yapraklı sebze, soğan tüketin
  • Yağ alımını azaltın
  • Sodyum (tuz) tüketimini azaltın
  • Yüksek kolesterol içeren gıdaların tüketimini sınırlandırın
  • Kahve ve çayı azaltmak karaciğerin temizlenmesine yardımcı olacaktır
  • Düzenli olarak limon suyu içmek karaciğeri toksinlerden arındırır
  • C ve E vitamini bakımından zengin domates tüketin
  • Karaciğeri temizlerken yeşil çay içmek bağışıklık sisteminizi güçlendirir
  • Günde 8 bardaktan az olmamak üzere bol bol su için
  • Selenyum ve antioksidan bakımından zengin sarımsak tüketin
İnternette pek çok kaynakta bulabileceğiniz “karaciğer temizleme (detoks) diyetleri” konusunda bilimsel bir araştırma sonucu ve bu diyetlerin faydaları hakkında yabancı hastane kaynaklarında bir veri bulamadım. Hatta bu diyetlerin bazılarının aşırı kilo kaybına yol açtığı ve vücudu yorduğu söyleniyor. Bu nedenle detoks diyetine başlamadan önce, olası yan etkilerinden korunmak için bir uzmana danışmanızı ve kulaktan dolma bilgilerle detoks yapmak yerine, sizin için özel olarak hazırlanmış detoks diyetini uygulamanızı öneririm.

Karaciğere İyi Gelen Bitki Çayları Almak İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder