google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tea Swap Nedir? Tea Swap Neye Denir?

Tea Swap Sayfası İçin Tıklayınız...

Tea Swap Nedir? Yaşasın Paylaşılan Çaylar!

Tea Swap Nedir? Yaşasın Paylaşılan Çaylar!

Tea Swap; tüm dünyadaki çay severlerin kendi aralarında farklı çay numunelerini değiştirmelerini sağlayan bir akım. Bir nev-i; çay özelinde mektup arkadaşlığı da denilebilir bana kalırsa:) Peki, Tea Swap akımına nasıl dahil olunur? İşte cevaplar;
Öncelikle konu hakkında daha da aydınlanmamı sağlayan @jurnaldechai ‘ye çok teşekkür ederim. Kendisi de aktif bir tea swap katılımcısı. Doğrusu gelen postalarına bakıp bakıp kıskanmamak mümkün değil:) Bu keyifli çılgınlığı aktif olarak sosyal medya kanallarında yürütüyor çay aşıkları. Facebook, instagram ve bloglar başlıca haber alma kanalları. Sanırım içlerinde en aktif olanı da instagram. Kimi kullanıcılar kendi hesapları üzerinden, kimi kullanıcılar ise sadece swap için kullanacakları bir hesap üzerinden bu dünyaya ‘merhaba’ diyorlar.
Öncelikle yapmanız gerekenler; dünyanın herhangi bir noktasına göndermek için hazırladığınız çay numunelerini ve objelerini birleştirerek fotoğraflamak. Sonrasında değişime davet eden mesajınızı ve etiketleri kullanmalısınız. Metni ingilizce yazmanız gerekli çünkü gördüğüm kadarıyla Türk katılımcı çok az. Değişim yapılacak çaylar da çoğunlukla poşet çaylar. Hem uzuun süre yollarda gezecek, hem de koleksiyon yapmak için de çok idealler. Sürekli gönderi yapanlar için düşünürsek de hem mektıp içine sığabiliyor poşet çaylar, hem de maliyet olarak daha hafifler. Dilerseniz minik gönderinizin yanına çaylı objeler, stickerlar, peçeteler, kartpostallar ya da pullar da ekleyebilirsiniz. Talebi oluşturmakla kalmayıp, ilgili etiketleri takip ederek farklı talepleri de inceleyebilir, iletişime geçebilirsiniz. Gönderinizin yanına dilerseniz ekleyeceğiniz mektup ile ortak bir zevkin güzel bir arkadaşlığa dönüşmesini de sağlayabilirsiniz.
Özellikle Japon dostların koleksiyonlarına bayıldım. Her bir poşet çayı çerçeveletip asası geliyor insanın. meğer ne güzel markalar varmış. Aynı zamanda bu poşet çayların uç kısımlarını keserek koleksiyon yapanlar da var. Harika fikir değil mi? Peki, tea swap size ne kazandırır? Dünyanın bir ucundan farklı çayları ve markaları tanımanızı sağlar, size belki de okyanus ötesinden bir ya da birden çok arkadaş kazandırır, soracağınız sorularla ve gelen gönderilerle bir ülkenin çay kültürünü yakından incelemenizi sağlar. Daha ne olsun?
Bu noktada keşke çok daha fazla Türk kullanıcı olsaydı diye düşünmedim değil. Zira çayı bu kadar severken bu oluşumun yıldızı olmayışımız üzücü. Fakat değiştirilen çaylara baktığınızda çoğunun Türkiye’de satılmadığını da göreceksiniz. Sanırım şu paketleme ve minnoş markalar oluşturma yolunda biraz daha zamanımız var. İşte size bu dünyanın kapılarını aralayacak instagram etiketleri. #teaswap #teaswapping #snailmail #swap Bu etiketleri inceleyerek siz de sistemin nasıl işlediğini inceleyebilirsiniz. Paketi eline ulaşan, gönderen kişiye teşekkür ederek bunu sayfasında yayınlıyor. Görünüşe bakılırsa da herkes çok mutlu:)

Tea Swap Sayfası

Hem zaten içinden ne çıkacağını bilmediğiniz sürpriz bir paket ve yepyeni çaylar kimi mutlu etmez?
Ben de kısa süre içerisinde sadece çay değişimi için kullanacağım bir hesap açıp, deneyimleyeceğim. Açıkcası şimdiden içim kıpır kıpır:) Bir süreliğine evimden uzaktayım. Döndüğümde çaylarımdan tek tek ayırarak başlamak istiyorum. Eğer siz de benim gibi etiketleri takip ettikten sonra iştahı kabaranlardan olursanız yazın olur mu?
Hiç olmazsa kendi aramızda başlayalım:)
Hem sadece hayat değil, çay da paylaşınca güzel:)

Tea Swap Sayfası İçin Tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder