google.com, pub-8252245270696965, DIRECT, f08c47fec0942fa0

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN ÇAYLAR

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN ÇAYLAR
En popüler konulardan biri olup büyük bir çoğunluğu da fazla kilolarından kurtulmak için yeteri kadar spora zaman ayıramadıklarından dolayı devreye metabolizmayı hızlandıran çaylar girer. Bu çay, gün boyu spor yapmadan harcanmış olan kalori miktarını arttırarak zayıflamaya yardımcı olmasıdır.

Çay İçmek Demir Eksikliği Yapar Mı

Çay İçmek Demir Eksikliği Yapar Mı

Yeşil çay ve siyah çay içinde bulunan “tanenler” gıdalar yoluyla alınan demirin vücut tarafından emilmesini olumsuz yönde etkileyebilir.
Düzenli olarak çay içmenin demir eksikliğine yol açıp açmadığı konusunda yapılan araştırmalar, kontrollü çay tüketiminin demir oranında bir değişikliğe yol açmadığını ancak günde 4-5 bardaktan fazla çay tüketmenin demir seviyesini düşürebileceğini ortaya koymaktadır.

Nar Çayı

Nar Çayı Almak İçin Tıklayınız...

Nar Çayı

Narın başlıca faydaları, tansiyonu düşürmesi ve buna bağlı olarak kalp sağlığını korumasıdır. Ancak narın sağlığımıza faydaları sadece bunlarla sınırlı değil.
Özellikle kış aylarında, vücudunuzu hastalıklara karşı güçlendirmek için, C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyveyi tüketebilirsiniz. 1 adet nar, günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar.

Defne Yaprağı Çayı

Defne Yaprağı Çayı Almak İçin Tıklayınız...
Defne Yaprağı Çayı

Yahni, buğulama ve sulu yemeklerde sıkça kullanılan defne yaprağı (Laurus nobilis) aynı zamanda sağlığa faydaları ile yüzyıllardır çeşitli hastalıklara karşı kullanılan şifalı bitkiler arasında yer alıyor.
Defne yaprağı çayı geleneksel olarak vücuttan fazla suyun atılması için kullanılır. Demir bakımından oldukça zengin olan defne yaprağı demir eksikliğine bağlı anemi tedavisine yardımcı bir doğal ürün olarak tüketilebilir.

Kiraz Sapı Çayı

Kiraz Sapı Çayı Almak İçin Tıklayınız...
Kiraz Sapı Çayı

Yüksek oranda A, B1 ve C vitamini içeren kirazın sadece kendisi değil sapı, ağacının kabuğu ve yaprakları da sağlığa faydalıdır. Kiraz yedikten sonra saplarını atmayın. Kiraz sapını gölgede kurutarak daha sonra çay yapabilirsiniz.

Karabaş Otu

Karabaş Otu Almak İçin Tıklayınız...
 
Karabaş Otu

Akdeniz bölgesine özgü bitkilerden biri olan karabaş otu Fransız lavantası, İspanyol lavantası olarak da bilinir ve Latince adı “Lavandula stoechas”dır. 30-100 santime kadar uzayan bitki, ilkbaharın son aylarında ya da yaz aylarının başında çiçek açar.

Masala Çayı


Masala Çayı Almak İçin Tıklayınız...
Masala Çayı

Masala çayı aslında “Hint çayı” anlamına gelmektedir ve bir çay veya bitki türü değil, çeşitli baharatların, çayların ve sütün kullanıldığı Hindistan’a özgü bir çay tarifidir. Diğer adları “chai” ve “Masala Chai”dir.

Pelin Otu Çayı

Pelin Otu Çayı Almak İçin Tıklayınız...
Pelin Otu Çayı

Ülkemizde de doğal olarak yetişen pelin otu (Botanik adı: artemisia absinthium) 100-150 santimetreye kadar uzayabilen, bazen griye çalan yeşil, bazen beyaz ağırlıklı yaprakları bulunan bir bitkidir.